Facebook oldalunk

Facebook

Osztálynévsorok

Miböl áll egy osztály lelke...

Nem tudom. Illetve több ötletem is van. Ötleteim, mint az évszakok, jönnek majd elhagynak újra, helyet engedve újaknak, melyek néha hallani sem akarnak korábbi  társaikról.

Ha viszont van egy osztálynak lelke, sok fajta forrás táplálja. Ezek egyike az erö, ami össze sodor minket újra és újra, dacolva mindennel, ami - akár egy határtalanul unatkozó éjjeli ör ujjai, üres cigerettás dobozát apróra morzsolva - szükség és értelem nélkül terel bennünket szerte szét.

A lélekhez tükör is tartozik, benne az arc, a hang, lépteink. Egykori diákoké, tanárainké..

Ahogyan Wass Albert írta:

Koros r

Mindannyian beleszületünk egy tájba és ez a táj életünk végéig bennünk marad. De nem csak él bennünk, közénk is áll. Ezért van az, hogy bármennyire is közel kerül két ember egymáshoz, valami kis megmagyarázhatatlan idegenség mindig ott marad kettejük között. A táj okozza ezt az idegenséget, amelyből külön-külön vétettek, vagy melyet későbbi létük teréül választottak. Mert ez a választás is mindig belülről fakad.”

Hát akkor lássuk csak, kikböl állt a csapat... válassz bátran egy osztályt! -

Konfuciusz mondása

konfuzius

A Kelet egyik legismertebb bölcse volt Konfuciusz, más néven Kung-Fu-Ce mester, akiről később egy egész tant, a konfucianizmust elnevezték, s akinek gondolatai - bár nem volt vallásalapító - több mint két évezredre gyakoroltak jelentős szellemi hatást Kína egészére.

 

 

"Aki a célt ismeri, az tud dönteni, aki döntött, nyugalmat talál, aki megtalálta a nyugalmát, bizonyosságban él. Aki bizonyosságban él, az birtokolja önmagát, aki birtokolja önmagát, az jobbá teheti életét."