Facebook oldalunk

Facebook

Diákok listája

Kanonok-sor

Egykori évfolyam közösségünk szeretett tagjainak listája terjedelmes. Mégis úgy érzem,  valamennyiünk számára fontos tudni, kit hová vetett el a sors, hogyan és hol elérhetö.

 

Ki ne emlékezne egykori osztálya név listályára, a kisebb-nagyobb izgalomra, amikor a “rettegett” tanár kezében lassan pörögtek a napló lapjai, hogy végül “ki tudja hol áll meg s kit hogyan talál meg” alapon méltóan sújtson le ránk a sors keze...

 

Idézzük föl hát egy perce a régi kedves arcokat... A nevek az 1980-as állapotban, azaz születés szerint vannak fölsorolva, az egyes osztályok szerint, a könyebb felismerés érdekében.

Konfuciusz mondása

konfuzius

A Kelet egyik legismertebb bölcse volt Konfuciusz, más néven Kung-Fu-Ce mester, akiről később egy egész tant, a konfucianizmust elnevezték, s akinek gondolatai - bár nem volt vallásalapító - több mint két évezredre gyakoroltak jelentős szellemi hatást Kína egészére.

 

 

"Ha nem beszélsz azzal, akivel pedig szót lehetne érteni, veszni hagytál egy embert. Ha pedig beszélsz azzal, akivel nem lehet szót érteni, elvesztegetted szavaidat. Az okos ember sem az embereket nem hagyja veszni, sem a szavait nem vesztegeti el."