Facebook oldalunk

Facebook

moghioros liceum kapu logo

30. éves találkozó

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a 30-éves évfolyam találkozónk szervezése elörehaladott állapotba került, a véglegesnek tekinthetö időpont 2010 május 22.-e, Pünkösd szombatja. Osztályfönöki órák délelött 10-kor a volt osztályokban, ivással egybekötött kulturált szórakozás este 8-tól a suli dísztermében. Elötte és utána egy-egy nappal egyéni ivászatok szervezödnek, persze ez is kulturáltan. Az úri közönség táncol...

Szeretettel vár mindenki mindenkit, a hivatalos és a nem hívott volt társakat egyaránt. Talán lesz még 1 (2, 3...) jó napunk együtt!

Nagy köszönet az évfolyamtalálkozó szervezö csapatának: Nagy Laci / XII.A, Zatykó Gyuszi / XII.B és Boruzs Pisti / XII.C  Idöt, eröt és sört nem kímélve fáradhatatlanul terelték az osztályok összes ügyes-bajos szervezési gondjait.

Szép volt fiúk!...

Miklos

Haza kell mennem

 

"Be küzdelmes, fárasztó élet,
Be jó volna pihenni.
Afrikai pálmák alól
Váradra hazamenni.

 

Szőni újra szép álmokat,
Forradalmit, merészet.
Be szép is volna, ott Váradon
Az ifjan pezsgő élet!"

 

Miklós Jutka

Konfuciusz mondása

konfuzius

A Kelet egyik legismertebb bölcse volt Konfuciusz, más néven Kung-Fu-Ce mester, akiről később egy egész tant, a konfucianizmust elnevezték, s akinek gondolatai - bár nem volt vallásalapító - több mint két évezredre gyakoroltak jelentős szellemi hatást Kína egészére.

 

 

"Ha nem beszélsz azzal, akivel pedig szót lehetne érteni, veszni hagytál egy embert. Ha pedig beszélsz azzal, akivel nem lehet szót érteni, elvesztegetted szavaidat. Az okos ember sem az embereket nem hagyja veszni, sem a szavait nem vesztegeti el."