Facebook oldalunk

Facebook

Osztálynévsorok

Miböl áll egy osztály lelke...

Nem tudom. Illetve több ötletem is van. Ötleteim, mint az évszakok, jönnek majd elhagynak újra, helyet engedve újaknak, melyek néha hallani sem akarnak korábbi társaikról...

Ha viszont van egy osztálynak lelke, sok fajta forrás táplálja. Ezek egyike az erö, ami össze sodor minket újra és újra, dacolva mindennel, ami - akár egy határtalanul unatkozó éjjeli ör ujjai, üres cigerettás dobozát apróra morzsolva - szükség és értelem nélkül terel bennünket szerte szét.

A lélekhez tükör is tartozik, benne az arc, a hang, lépteink. Egykori diákoké, tanárainké...

Koros r

Mindannyian beleszületünk egy tájba és ez a táj életünk végéig bennünk marad. De nem csak él bennünk, közénk is áll. Ezért van az, hogy bármennyire is közel kerül két ember egymáshoz, valami kis megmagyarázhatatlan idegenség mindig ott marad kettejük között. A táj okozza ezt az idegenséget, amelyből külön-külön vétettek, vagy melyet későbbi létük teréül választottak. Mert ez a választás is mindig belülről fakad.”

 

Wass Albert

Hát akkor lássuk csak, kikböl állt a csapat...válassz bátran a menüböl egy osztályt.

 

Konfuciusz mondása

konfuzius

A Kelet egyik legismertebb bölcse volt Konfuciusz, más néven Kung-Fu-Ce mester, akiről később egy egész tant, a konfucianizmust elnevezték, s akinek gondolatai - bár nem volt vallásalapító - több mint két évezredre gyakoroltak jelentős szellemi hatást Kína egészére.

 

 

"Amit a felsöbbrendü ember keres, önmagában találja meg, amit a kis ember keres, másokban találja meg."

45. évfolyam találkozó

Idöpont:
2020. október 31. szombat,
20:00

Ennyi van még hátra a találkozóig:Countdown
expired

Aktuális időjárás

Mai adatok:
5°C
Légnyomás: 1.025 hPa
Szélirány: ÉK
Szélsebesség: 7 km/h
Helyi idő: 23:47:59