Facebook oldalunk

Facebook

20. éves találkozó

A 20. éves évfolyamtalálkozó Nagyváradon került megrendezésre 2000 májusában a Tempo-Klubban. Sokan voltunk és nagyon sok volt a mesélni valónk. Az “elsö” 20 év alatt rengeteg minden történt: politikai világrendszerek döltek össze alattunk, diktátorokat kisértünk el utolsó útjukra, családokat alapítottunk, megszülettek gyermekeink, stb. Egyszóval megtanultunk repülni. 

Az elsö találkozó valamilyen formában útkeresés is, hiszen - mint minden egyebet - a múltba visszatérni is tanulni, gyakorolni kell. Van akinek egyböl sikerül, van aki egy életen át képtelen marad.

Ezen az sem igazán segít, ha - mint a mi esetünkben - a ballagást követö elsö években történetesen politikai és társadalmi rendszerek hollanak porrá a lábaink alatt és a világnak éppenséggel egyébb gondjai vannak. Így tehát elmarad az 5. érettségi találkozó, majd a 10-ik, söt a 15-ik is - ki gondol már akkor pont a 20. találkozóra? És miért?

Hát volt, aki pont ezt tette és belevágott. Nagy Laci barátunk makacs akarata nélkül talán még most is az elmaradt találkozóinkat számolgatnánk két kezünk ujjain...

Erröl a találkozóról viszonylag kevés krónika maradt meg a jövö nemzedékei számára. A kép, a hang már régen elszállt, az emlék megmaradt. Az elsö osztályfönöki óráról a ballagás óta, a sok-sok izgalmas egyéni beszámolóról, amivel nagyon sokan teljesen új fejezetett írtak a közösségi könyvünkbe. Hiszen 20 év tényleg sok idö, látni és hallani, kit hová és hogyan sodort szét a badar sors - páratlan élmény, állítom!

A fénykép album megtekintésekor azért kiderül: mégis milyen gyorsan repül az idö..

Juhasz

Himnusz az emberhez

 

"Tudjátok-e, hogy mi az ember?
A por s a végtelen fia,
Istent teremtő földi szellem,

Kemény pöröly vasvégzet ellen,
Ezer fönséges küzdelemben
Viaskodó harmónia!"

 

Juhász Gyula

 

Konfuciusz mondása

konfuzius

A Kelet egyik legismertebb bölcse volt Konfuciusz, más néven Kung-Fu-Ce mester, akiről később egy egész tant, a konfucianizmust elnevezték, s akinek gondolatai - bár nem volt vallásalapító - több mint két évezredre gyakoroltak jelentős szellemi hatást Kína egészére.

 

"Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem."

40. évfolyam találkozó

Idöpont:
2021. szeptember 04. szombat,
20:00 h

Countdown
expired

Aktuális időjárás

Mai adatok:
20°C
Légnyomás: 1.020 hPa
Szélirány: KÉK
Szélsebesség: 7 km/h
Helyi idő: 05:14:09