Facebook oldalunk

Facebook

20. éves találkozó

A 20. éves évfolyamtalálkozó Nagyváradon került megrendezésre 2000 májusában a Tempo-Klubban. Sokan voltunk és nagyon sok volt a mesélni valónk. Az “elsö” 20 év alatt rengeteg minden történt: politikai világrendszerek döltek össze alattunk, diktátorokat kisértünk el utolsó útjukra, családokat alapítottunk, megszülettek gyermekeink, stb. Egyszóval megtanultunk repülni. 

Az elsö találkozó valamilyen formában útkeresés is, hiszen - mint minden egyebet - a múltba visszatérni is tanulni, gyakorolni kell. Van akinek egyböl sikerül, van aki egy életen át képtelen marad.

Ezen az sem igazán segít, ha - mint a mi esetünkben - a ballagást követö elsö években történetesen politikai és társadalmi rendszerek hollanak porrá a lábaink alatt és a világnak éppenséggel egyébb gondjai vannak. Így tehát elmarad az 5. érettségi találkozó, majd a 10-ik, söt a 15-ik is - ki gondol már akkor pont a 20. találkozóra? És miért?

Hát volt, aki pont ezt tette és belevágott. Nagy Laci barátunk makacs akarata nélkül talán még most is az elmaradt találkozóinkat számolgatnánk két kezünk ujjain...

Erröl a találkozóról viszonylag kevés krónika maradt meg a jövö nemzedékei számára. A kép, a hang már régen elszállt, az emlék megmaradt. Az elsö osztályfönöki óráról a ballagás óta, a sok-sok izgalmas egyéni beszámolóról, amivel nagyon sokan teljesen új fejezetett írtak a közösségi könyvünkbe. Hiszen 20 év tényleg sok idö, látni és hallani, kit hová és hogyan sodort szét a badar sors - páratlan élmény, állítom!

A fénykép album megtekintésekor azért kiderül: mégis milyen gyorsan repül az idö..

Juhasz

Himnusz az emberhez

 

"Tudjátok-e, hogy mi az ember?
A por s a végtelen fia,
Istent teremtő földi szellem,

Kemény pöröly vasvégzet ellen,
Ezer fönséges küzdelemben
Viaskodó harmónia!"

 

Juhász Gyula

 

Konfuciusz mondása

konfuzius

A Kelet egyik legismertebb bölcse volt Konfuciusz, más néven Kung-Fu-Ce mester, akiről később egy egész tant, a konfucianizmust elnevezték, s akinek gondolatai - bár nem volt vallásalapító - több mint két évezredre gyakoroltak jelentős szellemi hatást Kína egészére.

 

"Ha nem beszélsz azzal, akivel pedig szót lehetne érteni, veszni hagytál egy embert. Ha pedig beszélsz azzal, akivel nem lehet szót érteni, elvesztegetted szavaidat. Az okos ember sem az embereket nem hagyja veszni, sem a szavait nem vesztegeti el."

40. évfolyam találkozó

Idöpont:
2021. szeptember 04. szombat,
20:00 h

Ennyi van még hátra a találkozóig:Countdown
expired

Aktuális időjárás

Mai adatok:
26°C
Légnyomás: 1.014 hPa
Szélirány: KDK
Szélsebesség: 9 km/h
Helyi idő: 23:24:59

Nagyváradi hírek

A hírcsatorna nem található.